Zomoco Zondag Morgen Competitie

Zomoco bij Coureur

Wat een heerlijke wielerdag van de Zomoco DRV bij De Coureur in Maassluis. Een geweldige opkomst, heerlijk koersweer, een goed werkend MYLaps uitslagen systeem en uiteraard spannende wedstrijden. Geweldige omstandigheden, waardoor er veel te genieten viel. Ondanks alle drie de wedstrijden in massasprints afliepen, maar ook die zijn leuk om te zien. Het enige minpuntje was de val van Jaco van der Mark in de finale bij de B-klassers. De Westlander kwam daarbij zo ongelukkig ten val dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd, ook van deze kant Van harte Beterschap.

In de A-klasse was het een ongemeen spannende strijd met een hoge snelheid. De gemiddelde snelheid lag boven de 44km per uur, de snelste ronde kwam op naam van Ben Oudshoorn die bijna 50 km per uur op de klokken liet aantekenen. Met zulke snelheden is het moeilijk om weg te blijven al probeerde vooral Otto Schotte in de finale er in, om genoeg voorsprong op te bouwen. Hij kreeg daarbij de helpende hand van Olivier van Pelt en Bob van de Berg. De in het nationale kampioenstricot gehulde Van den Berg kon nog wel voorop blijven, maar hij moest toestaan dat in de eindsprint hij nog werd overstoken door de snelle Willy Heeneman. Voor het klassement heeft deze uitslag weinig invloed, die niet aanwezige Michiel Vos is nog steeds lijstaanvoerder.

Uitslag A-klassers; https://results.sporthive.com/events/PC1413047/races/4448830

,Bij de B en de C klassers een zelfde beeld. Ook hier en respectabele gemiddelde snelheid, bijna 42km/u en de snelste ronde ging in dik 45 kilometer, Remy Knaap presteerde dat, Ook hier moest de massasprint de uitslag brengen, waarbij de zege ging naar Sirik Deerenberg die in de laatste ronden niet bij de eerste was weg te denken. De Westlander versloeg met miniem verschil Barrhopoorter Jeroen Martens en Jaco Jansen uit Delft. Jeroen Martens deed met zijn tweede plaats goede zaken voor het klassement, hij staat nu met een mooie voorsprong op plaats 1

uitslag B-klassers; https://results.sporthive.com/events/PC1413047/races/4448831

20170618_130532In dit geweld bleven de C-klassers niet achter, was het Westlander Stef Suijker die als beste in deze categorie op een mooie 15e plek algemeen eindigde, vlak voor dokter Berdine Bakker en Dylan Boogert. In het klassement nadert Berdine Bakker lijstaanvoerder Mariska Kruidenier tot op negen punten. Zij verdient ook een extra vermelding, omdat ze met de EHBO’er de gevallen Jaco Mark de eerste hulp gaf. ,,Dat is mijn plicht als dokter,’’ gaf ze te kennen als reden waarom ze niet bij de prijsuitreiking aanwezig kon zijn. Vandaar de foto van onze Flying Doctor

20170618_130532

 

 

 

 

 

Uitslag C-klassers; https://results.sporthive.com/events/PC1413047/races/4448831

Zondag 25 juni zijn we te gast bij Trias in Den Haag

Hopelijk met weer een goede opkomst

Top