Zomoco Zondag Morgen Competitie

Met een bevredigende opkomst van bijna honderd deelnemers werd op de laatste zondag in mei bij De Hoekse Renners in Puttershoek de negende rit in de Zomoco verreden. Op het polderparkoers van Kuipersveer ontstonden er spannende wedstrijden die steeds door massasprints werden beslist. Verrassend wel waren er toppers van toen die mee streden om de overwinning.

Zomoco DHR A 28517

Pedaalridder Jan Hordijk, een van die toppers die in zijn wielerleven veel koersen heeft gewonnen,  besliste bij de A-klasser de strijd in zijn voordeel. De inwoner van Westmaas deed dat in een lange sprint, waarin hij Sander Lodder en Jethro Smit naar de overige podiumplaatsen terug verwees. ,,Ik ben de sprint inderdaad vroeg aangegaan, gaf Jan Hordijk toe. ,,Het parkoers is bekend terrein voor mij, doe iedere woensdagavond mee met de clubwedstrijd. Met dat lange rechte stuk naar de meet kan je op de grote plaat het verschil maken, dat lukte vandaag ook weer.

Op de foto boven vlnr Jorrick Heijn (premiewinnaar), Sander Lodder, Jan Hordijk en Jethro Smit

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1401758

Zomoco DHR B 28517

Oud Nederlands kampioen John den Braber moet in de B-klasse zijn meerdere erkennen in Robert Reijers. De Dordtenaar, lid van De Mol klopte de Rotterdammer op waarde, Tom Hogeweg van Ahoy’ werd derde.

uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1401758

Zomoco DHR C 28517

In het sprintgeweld konden de C-klassers geen potten breken. Marijke Kruidenier was op de 17e plek algemeen de beste van hun, voor Laura Molenaar en Leonie Bos

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1401756/races/4409628

Zondag is er vanwege Pinksteren geen Zomoco, we wensen de deelnemers aan de districtskampioenschappen veel succes.

De Zomoco gaat verder  11 juni bij Delta in Spijkenisse

Top