Zomoco Zondag Morgen Competitie

Zomoco bij Ahoy 14517

Het gaat goed met de Zondag Morgen Competitie. Ook bij Ahoy’ kwam er een record aantal toeschouwers. Liefst 143 deelnemers hadden de weg naar de Rotterdamse Doenkade gevonden en nog mooier, er werd in alle categorieën leuk gekoerst. Niet alle renner zullen daar zo over denken, omdat zowel in de A-klasse als bij de B’s twee ontsnappingen op de eindstreep te niet werden gedaan.

Zomoco bij Ahoy A 14517

In de A-klasse was Alastair Carr de schlemiel. De Engelse Rotterdammer ging al snel inde aanval, reed lang solo voorde groep uit, echt uit de greep van de achtervolgers kon hij toch niet komen. In de slotfase kreeg de thuisrijder nog steun van Edward Sol en Ruben Mijnsbergen, maar in de allerlaatste omloop sloeg het peloton genadeloos toe. In gesloten gelederen stormde de groep vervolgens op de eindstreep af, was het Spartaan Joeri van Delft, die als eerste zijn voorwiel over de eindstreep duwde. ,,Dat was niet eenvoudig.’’ Gaf de winnaar te. ,,Ik moest er echt diep voor gaan. Achter hem legde Wout Roos en Jordi Foort beslag op plaats twee en drie.

uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1392448/races/4377750

Zomoco bij Ahoy B-klasse 14517

Een haast zelfde scenario speelde zich af bij de B-klassers. Hier was het vooral Henri Spijkers die in de finale de beste papieren had. De Hagenaar ontsnapte in de slotfase en kreeg vervolgens versterking van Michèle Somers en Bert Kleijn. Terwijl de achtervolging van het peloton volop gang kwam en Theo Leenderts het trio in rap temp naderde gaven de twee mede koplopers er de brui aan. ,,Ze hielden ineens hun benen stil,’’ verwonderde Henri Spijkers zich. Gelukkig kwam er een renner van De Spartaan voorbij en in diens wiel kon ik nog naar de tweede plaats sprinten. De Spartaan renner was Sirik Deerenberg, die afgetekend won, terwijl Theo Leenderts nog beslag op de derde plaats legde.

uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1392448/races/4377751Zomoco bij Ahoy Cklasse 14517

In dit sprint geweld hielden de C-klasser zich goed staande. De best geplaatst in die categorie was Melissa van der Peet, in de gezamenlijke uitslag op de tiende plaats, tweede C-klasser was Stef Suiker een plaats daar achter en derde werd Delano Swenne op 15. Verheugend was ook het aantal deelnemers in deze categorie. Veertien vertrekkers is nog niet genoeg, maar wel beter dan in de afgelopen weken.

uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1392448/races/4377751

Hopelijk zet die trend zich voort volgende week bij WTOS op het parkoers van De Spartaan in Rijswijk

Top