Zomoco Zondag Morgen Competitie

Swift renners succesvol in eigen huis, ook de mannen van Ahoy rijden in de prijzen

Foto’s zijn gemaakt door Koos ‘t Hart, meer foto’s op www.fotokoos.nl Zomoco bij Swift 7517

Een redelijke opkomst, hart verwarmende koersen, het was weer genieten bij de vijfde uitvoering dit seizoen van de Zomoco, ditmaal op het parkoers van Swift in Leiden. Een selectief traject, dat werd wel bewezen in de uitvoering van de diverse categorieën. In geen enkele klasse was er een massasprint. In de A-categorie was Joost van der Helm de rapste van een kopgroep van vier, in de B-klasse klopte de rappe thuisrijder Joris Zandbergen zeven mede koplopers en in de C-categorie lag het hele veld uiteen, helaas waren daar maar drie vertrekkers. Voordeel was dat uitrijden ook prijs rijden betekende, maar jammer is wel dat zo weinig vrouwen en nieuwelingen aan deze wedstrijden meedoen, terwijl er volop wordt geklaagd over het gebrek aan startmogelijkheid.

uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1388595/races/4364396

Zomoco Swift A-klasse 7517De koers in de A-klasse verliep in een hoog tempo. De mannen hadden er zin in en de diverse pogingen om te ontsnappen waren niet van de lucht. Het lukte het drietal Bram Boog (Ahoy’) Jarno de Bruijn (WTOS) en Eus Hoogenboom van de organiserende club Swift om afstand te nemen. Het trio streek er wel een premie mee op, weg blijven konden ze toch niet. Dat lukte wel een kwartet renners die na driekwart koers op avontuur gingen. Het peloton berustte in deze vlucht, al probeerde Bram Boog nog wel in de achtervolging te gaan. In de eindsprint was het Ahoy’ renner Joost van der Helm die als eerste de eindstreep passeerde voor zijn clubgenoot Alastair Carr, Michiel Vos van WTOS en Molrenner Niels van Kooij.

Zomoco Swift B-klasse 7517

Bij de B-klassers kende de koers een ander verloop. Hier ging men in een wisselend tempo van vertrek, dan weer werd er hard gereden, dan weer ging het in een rustiger tempo. Totdat een achttal coureurs er in slaagden afstand te nemen. Waarbij drie renners van Swift, Joris Zandbergen, Johannes Lachi en Gerard Snel. Twee coureurs van het Westland reden mee Jacco Jansen en Marc van Wijk en de eenlingen Sjoerd Bult (DHR), Dennis van der Velden (De Spartaan) en De Molrenner Remy Knaap. ,,Ik was de laatste die aansloot,’’ herinnerde winnaar Joris Zandbergen zich. ,,Met twee ploegmaten er bij en als rappe sprinter hoefde ik me niet in te spannen. De eindsprint werd voor mij voortreffelijk door ploegmaat Johannes Lachi aangetrokken, waarna het een eitje was om dit karwei af te maken.’’

,,Het is trouwens leuk om aan deze competitie mee te doen,’’ meende Joris Zandbergen die zich met deze prestatie in de top tien van het klassement reed. ,,Ik ben nu 54 jaar oud, heb in de nationale wedstrijden niets mee te zoeken. We rijden altijd met een groepje Swift renners en dat geeft veel meer plezier en voldoening.’’

uitslag B+C ; https://results.sporthive.com/events/PC1388595/races/4364397

Zomoc Swift C-klasse 7517

Voldoening kende ook Sabrina Opstal van Trias die als eerste in haar klasse over de streep kwam, voor Delano Swenne van Jan van Arckel en Mol renster Anneke Lubeek. ,,Een goede training en nog geld toe,’’ was de overheersende mening.’’

Top