Zomoco Zondag Morgen Competitie
archieffoto van Marleen Huijzer
archieffoto van Marleen Huijzer

De opkomst in de eerste weken van het nieuwe seizoen bij de DRV Zomoco kan meer dan bevredigend worden genoemd. Tot nu toe was de deelname bij de clubs, die al een organisatie achter de rug hebben, geweldig. Bij De Hoekse Renners op Kuipersveer in Puttershoek was het niet anders. Liefst 117 deelnemers stonden in de vroege ochtend te dringen om mee te mogen doen. De weersomstandigheden waren dan ook perfect, een lekker zonnetje zorgde voor een sportieve uitdaging, de felle wind over het parkoers was in alle wedstrijden een voorname factor voor spectaculair koersverloop. Tot zover het goede nieuws. Jammer was dat de techniek ons ook nu weer in de steek liet. Waardoor er maar een klein gedeelte van de koers bij de A-klassers kon worden geregistreerd. Gelukkig deed het Mylaps registratiesysteem het wel in de finale. Winnaar werd Jos Koop, de uitslag klopt tot en met Maurice de Keijzer. Alle renners vanaf de16e plek, krijgen allemaal reglementair 5 punten. Correspondentie op dit besluit is niet mogelijk.Ook bij de B-klasse is zo’n maatregel genomen. Daar klopt de uitslag tot en met nummer 18 Marc Plones. Omdat het veld nogal uiteen lag en we wilden dat een ieder zijn koers kan uitrijden moest er, omdat er nogal wat uitgereden renners over de Mylaps lijn wilde, het systeem voortijdig worden afgesloten. Alle renners vanaf 16 krijgen daarom, op wat voor positie ze ook staan 5 puntenZomoco A-cat DHR 30417

In de A-klasse ging het vanaf de start in een hoog tempo. Een klein groepje wist een voorsprong te nemen en hoewel de jachtgroep nooit ver weg was, bleef deze groep vooruit. In de eindspint was het Westlander Jos Koop  (links) die in een ferme sprint de zege voor zich opeiste, voor het jonge talent Olivier van Pelt (rechts) en Jan Sachtleven.In het midden organisator Jan Gérard Boomgaarden.Zomoco B-cat DHR 30417

Bij de B-klassers werd Theo Leenderts overtuigend winnaar. De Rotterdammer duwde in de spannende sprint als eerste zijn voorwiel over de eindstreep voor Marc van Wijk (links) en Arjan Kooij (rechts).  Zomco C-cat DHR 30417

Bij de C-klassers een andere winnaar dan wat we gewend waren. De nieuweling Arjan Boshoven won voor Berdine Bakker (links) en Tessa van der Velden (rechts). De volgende wedstrijd in de Zondag Morgen Competitie is zondag as.7 mei bij Swift in Leiden.

Ook nu weer rekenen we op een mooie opkomst

Top