Zomoco Zondag Morgen Competitie

Met een denderend geraas is de DRV Zondag Morgen Competitie 2017 van start gegaan. Liefst 123 deelnemers stonden de laatste zondag van maart weer te trappelen om bij De Coureur hun deelname aan te melden. Geen enkel probleem met de zomertijd, iedereen had zijn wekker een uur naar voren bijgesteld. Jammer was dan ook dat het Mylaps systeem ons in de steek liet. Waardoor de uitslag nog op zich laat wachten, maar geloof me, alles wordt in het werk gesteld om tot een uitslag te komen tot ieders tevredenheid. Tot dan even afwachten.

Zomoco Coureur 4a 26-3-17 koos

De spits werd bij De Coureur afgebeten door de A-categorie. Als jongen honden ging de groep van start, zo snel werd er gereden dat iedere ontsnapping bij voorbaat kansloos was. Waardoor de koers uitdraaide op een massasprint. Een heel pak renners kwam gegroepeerd over de eindstreep. Een ding was daarbij zeker, het was de Ahoy’ renner Jeroen Wesselius wiens voorwiel als eerste over de streep kwam, gevolgd door die van jack Vermeulen en als derde eindigde Roy Olierook. Deze drie renners mochten de enveloppen en bloemen in ontvangst nemen.

Waarna het de beurt was aan de B en C-klassers. Ook hier werd het tempo constant hoog gehouden. Slaagden er al eens renners er in om een voorsprong op te bouwen, reageerden het peloton als hongerige leeuwen om die prooi weer in te rekenen. Waardoor ook deze koers op een massasprint uitdraaide. Was het thuisrijder Aad de Geus die als winnaar te voorschijn kwam, voor Mol renner John de Mol en Jeroen Martens van Barrhopoort. Van de vrouwen was Bibian Been de snelste voor Doris de Rooij en Sytske de Jong.

Zomoco Coureur 1 26-3-17 koosde foto’s zijn van Koos ‘t Hart, meer foto’s op zijn site www.fotokoos.info

Top