Zomoco Zondag Morgen Competitie

Mooi weer maar (te) weinig deelnemers van deze uitvoering van de Zomoco. Slechts veertig renners (geen enkele vrouw) hadden de weg naar De Bult in Leiden gevonden,waar de mensen van Swift er toch alles aan hadden gedaan om een mooie koers voor te schotelen. Oorzaak van de geringe belangstelling was waarschijnlijk het grote aantal wedstrijden wat deze dag ook in de regio werd georganiseerd en het slechte weer wat in de ochtend in het westelijk gedeelte van Zuid-Holland was los gebarsten.Gelukkig zorgden de wel aanwezige coureurs voor leuke wedstrijden, zodat om het gemis van de wegblijvers niet echt werd getreurd.

Bij de A-klassers was het een kopgroep van vier die op de meet afstormde. Als eerste was het Westlander Daan van Ruiven die over de finishlijn kwam, voor thuisrijder Jan Wicher Sieders, de Pool Bartek Strezelski van De Coureur en Jorik Heijn, net als Sieders ook van Swift.

Digital Camera
B-klasse

 

Bij de B-klassers ook een kopgroep van vier, en opnieuw werd een Westlander winnaar, Jacco Janssen was het rapst van het leidende kwartet. Hij versloeg Johannes Lachi, van Swift, Molrenner Arjan Kamberg terwijl de de leider van het klassement  Niclas Vermaas net buiten het podium viel.

 

 

Digital Camera
C-klasse

Bij de C-klassers maar twee deelnemers. Onbegrijpelijk dat de vrouwen,die zou klagen over de geringe startgelegenheid van hun categorie deze wedstrijden links laten liggen. Deze absentie werd geheel goed gemaakt door nieuweling Arjan Boshoven van Delta, die en heel imponerende koers reed. Bij de ‘grote’ mannen in de B-categorie gestart reed  de nieuweling een groot gedeelte van de koers solo voorde groep uit, in de finale moest hij daarvoor de tol betalen, maar de waardering voor hem moet een voorbeeld zijn voor zijn leefdtijd genoten.

uitslag A-klasse;\ http://www.mylaps.com/en/classification/4026844

uitslag  B+C klasse;  http://www.mylaps.com/en/classification/4026845

 

Top