Zomoco Zondag Morgen Competitie

Joeri van Delft wint bij WTOS

Een mooie dag, een goede opkomst en beste winnaars in leuke wedstrijden, wat wil je als club die een uitvoering van een Zomoco wedstrijd organiseert nog meer. De studenten van WTOS waren na afloop van hun koers op het op het parkoers van De Spartaan in Rijswijk dan ook in hun nopjes. En terecht, alles verliep zoals het moest en dat mag ook wel eens worden gezegd.

Bij de A-klassers was het opnieuw thuisrijder Joeri van Delft die de zege in eigen handen hield. De renner van De Spartaan was de rapste van een kopgroep van zeven vluchters, die even na halfkoers was geformeerd. Hoe achter hen ook werd gejaagd, het zevental bouwde een voorsprong op van meer dan een minuut en mochten dan ook frank en vrij hun finale rijden. In een spannende eindsprint duwde Joeri van Delft zijn voorwiel net eerder over de eindstreep dan Wouter Been, terwijl Bartek Strzelski op de derde plek ook nog een enveloppe in ontvangst mocht nemen.

Jacco Jansen klopt op foto van Koos 't Hart overtuigend Sjaak Olsthoorn
Jacco Jansen klopt op foto van Koos ‘t Hart overtuigend Sjaak Olsthoorn

Jacco Janssen was de winnaar in de B-klasse. De Westlander versloeg met miniem verschil Sjaak Olsthoorn en John Eggers. Ondanks er diverse pogingen werden ondernomen bleef de groep van voren lang gesloten, stond door het hoge tempo wel de achterdeur open. Het was een groep van een man of dertig die op de eindstreep afkwam, met Jacco Janssen als laatst lachende. In dit geweld konden de C-klasser zich behoorlijk handhaven. De beste C-klasser Arjan Boshoven eindigde in de gezamenlijke sprint op de 7e plek, nummer twee Stef Suiker eindigde in het totaal op de 13e plek en nummer drie Seth Weeder handhaafde zich ook in de kopgroep. Uiteraard kregen ook zij de bloemen en een enveloppe. Hopelijk zijn zij een voorbeeld voor andere nieuwelingen en vrouwen/meisjes. Die kunnen in dit soort wedstrijden nog veel leren, onbegrijpelijk dat de opkomst van hen niet groter is.

De uitslagen

A-klasse;  http://www.mylaps.com/en/classification/3987803

B+C klasse; http://www.mylaps.com/en/classification/3987804

foto’s zijn van Koos ‘t Hart meer op zijn site www.fotokoos.info

ook veel foto’s op; http://www.timvanrugge.com/wtos/2016/6/wtos-zomoco

Volgende wedstrijd zondag 19 juni bij De Coureur in Maassluis

Top