Zomoco Zondag Morgen Competitie

Zomoco bij Ahoy podiumA-klasse

Het podium bij de A-klassers. fotokoos

De wegblijvers hadden weer ongelijk. Onder praktisch ideale weersomstandigheden werd de zevende wedstrijd in de Zondag Morgen Competitie verreden op het parkoers van Ahoy’ in Rotterdam. Akkoord, het wegdek was, vooral bij de A-klassers, nog wel nat, waardoor de renners er na afloop uitzagen als mijnwerkers, op het koersverloop had het geen invloed. De twintig mannen, die van vertrek waren gegaan, hadden er zin in, regelmatig werd er geprobeerd om afstand van het peloton te nemen. Elmar van Hoorn deed dat en ook Casper Veltenaar met Fabrizio Korsman deden een poging. Dat nadat Joeri van Delft en Kevin Kooyman de premies hadden opgestreken. Dat was de voorbode van de massale eindsprint want dit duo slaagde er in om als eerste over de eindstreep te komen. Op het podium werden ze geflankeerd door Fabrizio Korsman, die zodoende ook nog een enveloppe in ontvangst mocht nemen.

Uitslag; http://www.mylaps.com/en/classification/3947324

De sprint bij de B-klassers werd met banddikte beslist in het voordeel van Jacco Janssen (links) die Barber Maathuis versloeg. Foto is van Koos't Hart. Op zijn site www.fotokoos.info nog meer.
De sprint bij de B-klassers werd met banddikte beslist in het voordeel van Jacco Janssen (links) die Barber Maathuis versloeg. Foto is van Koos’t Hart. Op zijn site www.fotokoos.info nog meer.

 

Bij de B-klassers togen Ronald van Herp en William Van Aalst na het startvertrek onmiddellijk in de aanval, hun dappere poging was echter gedoemd te mislukken. Net als de ontsnappingen die na hun op touw werden gezet, het tempo lag te hoog om genoeg afstand van het peloton te nemen. Waardoor ook deze koers in een massasprint ontaarde, waarin thuisrijder Barber Maathuis lang dacht met de hoofdprijs naar huis te mogen. Op het laatste moment werd hij echter nog overstoken door Jacco Janssen, die daarmee de hoofdprijs in zijn zak mocht steken. Het was Johannes Lachi die dun op het podium vergezelde. Anneke Lubeek was de enige C-klasser die de koers in het peloton beëindigde. Seth Weeder was degene die naast haar bij de huldiging mocht plaats nemen. Onbegrijpelijk toch dat zo weinig vrouwen en nieuwelingen aan het vertrek komen. Iedere week de kans om je in een wedstrijd te bekwamen met leuke prijzen en toch weg blijven, jammer.

Uitslag; http://www.mylaps.com/en/classification/3947325?perClass=1

Top