Zomoco Zondag Morgen Competitie
De Hoekse Renners Marleen Huizer
foto is van Marleen Huijzer

Bartek Strzelski verslaat in A-klasse John Roos met miniem verschil

http://www.mylaps.com/en/classification/3921158

Sjoerd Bult vervolgt succesreeks, klopt John den Braber met banddikte

http://www.mylaps.com/en/classification/3921202

Let op, volgende week ivm Pinksteren geen Zomoco, volgende koers 22 mei bij RWC Ahoy’ in Rotterdam 

Lees het verhaal van André Mook over de strijd bij De Hoekse Renners

Op de tweede zondag van mei, ook wel bekend als Moederdag, stond alweer de zesde wedstrijd van de ZoMoCo serie op de agenda. Voor de tweede keer dit jaar zou het peloton te gast zijn bij De Hoekse Renners alwaar ze op een semi afgesloten omloop hun wedstrijden konden gaan fietsen. Deze zondag werd het peloton getrakteerd op een overvloed aan zonnestralen, een zwak tot matig windje uit het Oost Zuidoosten maar vooral op het uitzicht om een bosje bloemen te scoren voor moeders.

 Ondanks de vakantie kwam er toch nog 41 man opdagen in het A peloton en gezien de samenstelling zou het een open wedstrijd kunnen gaan worden. Om 10 uur werd met het luiden van de bel de renners verzocht om de pedalen rond te gaan draaien. Vanuit de start werd het gas al open gedraaid richting de eerste bocht. Op de weg van Start Finish was de wind pal tegen, daarna draaien we met het peloton rechtsaf en kwam de wind van links. Gelijk werd er flink gas gegevens en was het voor een aantal achteraan al harken op het kantje. Na een meter of 800 komt dan de verlossing met de volgende bocht naar rechts en kon er hersteld worden. Niet voor lang want aan het einde is er weer een 90 graden bocht en dan komt de wind van rechts. Elke ronde ging het hier op de kant, dit stuk van meer als 1 kilometer zou normaal scherprechter zijn alleen halverwege is er een bos en die blokte met deze windrichting de wind waardoor er weer gehergroepeerd kon worden. Net niet selectief genoeg dus. Aan het einde van deze weg gaat het weer rechts af maar dan omhoog. Nu de wind schuintegen, dan nog een 45 graden bocht en dan is het op naar start finish, vandaag met pal wind tegen.

Al in de tweede ronde reden er 2 man weg en die blijven tot 1,5 ronde voor tijd vooruit. Persoonlijk dacht ik halverwege de wedstrijd dat we ze nooit meer terug zouden zien. Als je zo sterk bent dat je 42 gemiddeld met zijn tweeën met deze wind kan fietsen dan moet je het ook af kunnen maken. In het peloton was het elke ronde vechten voor je positie. Niemand wou te ver van achter zitten bij het opdraaien van het stuk met wind van rechts. Stel dat je voorganger het gat niet dicht kan houden dan kon je daar je Waterloo vinden. Het peloton achtervolgde wel maar ik had niet het gevoel dat ze echt wilde. Af en toe reed er een groepje weg, ik probeerde en zat zelf ook even mee maar meer als 1 ronde duurde dat nooit. Het gat met de koplopers bleef maar 100 meter. Met nog 2 ronden te gaan ging de gaskraan wat verder open en 1 keer was het gat gedicht.

Dit was tevens het sein voor een regen van aanvallen. Uiteindelijk resulteerde het dat er een groep van 4 en een groep van 2 weg reed. Daarachter in het peloton was het knokken voor je positie in de laatste ronde. Nog 1 keer wind van rechts. Nog 1 keer op de kant. Gek genoeg werd er alleen in het begin doorgetrokken op het laatste stuk waar het op de kant kon. Ik zat nog wel goed maar na de bocht naar rechts werd ik toch weer naar achter gedrukt. Ik zat op P 15 van het peloton en vreesde er voor dat de echte punten er weer niet in zaten. Nog 1 bocht naar rechts en dan nog 600 meter naar de finish. De sprint begint. De wind is vol tegen en zowaar kan ik vol aan gaan en van gat naar gat springen. Vooraan bliezen ze zich op in het peloton en sprintte ik van een kansloze P15 in het peloton naar een P4 in het peloton wat me een P10 overal opleverde en dus echte punten ipv van de standaard 5 punten die je krijgt bij uitrijden en finishen. Uiteindelijk ben ik best tevreden met mijn resultaat van vandaag. Voor de tweede keer een 10e plek in de ZoMoCo serie gehaald en deze keer niet bij Trias maar gewoon bij een echt rondje waarbij er genoeg goede mannen aanwezig waren. Toch 1 min puntje, ik had dus niet gewonnen. Moest ik alsnog naar de bloemmist om een bosje bloemen voor mijn vrouw en moeder te halen.

 

Top