Zomoco Zondag Morgen Competitie

zomoco 2 Swift Ruben Verheul-actie-a

Swift renner Bas Schoondergang snelste kopgroep op de Bult in Leiden

foto’s zijn van Swift’s hoffotograaf Ruben Verheul

Het was een mooie opkomst, de Zomoco bij Swift. Vooral bij de A-klassers, waarin Bas Schoondergang winnaar werd, was de deelname naar tevredenheid, liefst 49 vertrekkers. Die er een mooie koers van maakte. Hoewel de beslissing voor de eindprijzen werd veroorzaakt door een onvoorzichtige overstekende eend, het arme beest overleefde het ongeval niet, had het in de slotfase van deze koers wel het ontstaan van een kopgroep tot gevolg. Vier man konden zich afscheiden, waarbij thuisrijder Eus Hoogenboom, zijn clubgenoot Bas Schoondergang, Avanti renner Marvin Steenbergen en Spartaan Joeri van Delft. Slechts een renner zag het gevaar van deze ontsnapping, na een mooie achtervolging slaagde Fabio Korsman van Delta er in aansluiting bij het kwartet te vinden. In de voorlaatste ronde probeerde Eus Hoogenboom zijn medevluchters te verrassen. Met welgenoegen zag zijn vriend en clubgenoot Bas Schoondergang hoe de overige koplopers probeerde de vluchter te achterhalen. Wat net voor de laatste bocht lukt, het sein voor Schoondergang om alles op de eindsprint te gooien. Afgetekend kwam hij over de eindstreep, voor Fabio Korsman en Joeri van Delft. De overwinning was voor een thuisrijder.

uitslag

http://www.mylaps.com/en/classification/3907941

Theo Leenderts van Trias is het winnen niet verleerd

zomocoSwift B-cat finish-Ruben Verheul b

Ook bij de B-renners, waarvan Theo Leenderts als eerste over de eindstreep kwam was de opkomst bevredigend, 40 vertrekkers. Door het hoge tempo was het moeilijk om een afscheiding te bewerkstelligen. Er was in de beginfase nog wel een kopgroep met Theo Leenderts van Trias, Ronald van Herp van Ahoy’ en Remy Knaap van De Mol, wegblijven kon dit trio toch niet. Waardoor de massasprint de uitslag moest brengen. Het was het duo Leenderts, Michéle Somers van Trias, die het initiatief naar zich toetrokken. Met succes als eerste kwamen zij over de eindstreep met Swift renner Joris Zandbergen als goede derde.

zomoco 3-podium-c. Rubeb Verheul jpg

Bij de C-klassers behaalde Mol renner Max Jansen zijn tweede zege, werd Juul Hubert mooi tweede en Seth Weeder derde.Uitslag

http://www.mylaps.com/en/classification/3907942

lees ook het verslag met foto’s op de Swift site van Ruben Verheul

en dat van Miché Somers op zijn facebook

https://www.facebook.com/michele.somers.1?pnref=story

 

Volgende week gaan we verder bij De Hoekse Renners op het Kuipersveer in Puttershoek. We rekenen op een zelfde mooie opkomst.

 

Top