Zomoco Zondag Morgen Competitie
Zo mooi kan het zijn in de Hoeksche Waard. Foto Arjan van Essen
Zo mooi kan het zijn in de Hoeksche Waard. Foto Arjan van Essen. ave.sportfoto.nl

Het zag er zondagmorgen zo vriendelijk uit. Het zonnetje deed zijn best en alles leek in orde om er bij De Hoekse Renners in de derde wedstrijd van de Zomoco een mooie wedstrijd van te maken. Bij de A-klassers was dat ook het geval, een mooi peloton,37 renners, ging van start. Er  werd lustig gekoerst in de polder, het enige niet clubparkoers in deze competitie. Het lukte vijf man zich af te scheiden, goed samenwerkend namen ze meer dan een halve minuut voorsprong. In de eindsprint was thuisrijder Willem Borsboom duidelijk sneller dan zijn Hoekse Renners ploegmaat Dico Storm, terwijl Ruben de Goede het tweetal nog op het podium vergezelde. Jethro Smit stond daar net naast, net als Joeri van Delft die vijfde werd.

Bij de start van de B en C klassers ( er waren er 48) werd al bezorgd naar de lucht gekeken. Donkere wolken trokken zich samen boven de Hoeksche Waard. Vol goede moed gingen de deelnemers desondanks van start, hun optimisme werd al snel gelogenstraft. Regen en hagel, gestuwd door een vlakke storm teisterde het ontregelde peloton, waarvan vele van hun snel hun toevlucht in het clubgebouw zochten.  Een aantal dappere vervolgden toch de koers, van hen was Sjoerd Bult de snelste in de eindsprint. De Hoekse Renner klopte Niclas Vermaas van Barrhopoort terwijl Jaap Arkenbout van Delta derde werd. In de C-klasse was Mol renner Raoul van Drunen een eenzame uitrijder, zijn tweede zege in successie.

Aanstaande zondag rijden we bij Trias op de Uithof in Den Haag. Uiteraard hopen we op beter weer en opnieuw een goede opkomst.

Top