Zomoco Zondag Morgen Competitie

Zomoco bij Coureur A 3416Koos

Bob van de Berg komt op foto van Koos ‘t Hart als eerste over de streep. Meer foto’s op www.fotokoos.info

Liefst 129 coureurs hadden de eerste zondag van april de weg naar wielerclub De Coureur in Maassluis gevonden voor de eerste wedstrijd van de Zomoco in het nieuwe wielerseizoen 2016. Een verheugende opkomst zeker van de renners in de A-klasse, in het verleden een categorie die in het verleden nog wel eens zorg baarde. De ruim zeventig vertrekkers maakte er een mooie koers van, gestimuleerd door enige premies onderweg, waarvoor hard werd gestreden. In de finale wisten vier durvers zich ligt af te strijden. Hoewel het jagende peloton nog dichtbij kwam was het Bob van den Berg van het Westlandse Wil Vooruit die met nauwelijks zichtbaar verschil ploegmaat Jaco van Beusichem van de overwinning afhield, terwijl de thuisrijders Jethro Smit en Kasper Schotte derde en vierde werden.

De B+C klasse in actie
De B+C klasse in actie

Bert van der Klooster kan meer dan veldrijden. De renner uit Ridderkerk, lid van De Mol was afgelopen winter winnaar van de regionale veldritcompetitie. Maar op de weg kan Van der Klooster ook goed uit de voeten, wat bleek op het parkoers van De Coureur. In een koers waarin Jan Sachtleven van De Spartaan lange tijd de toon voerde, sloeg de Ridderkerker op het juiste moment toe. ,,In de laatste ronde viel even stil,’’ genoot De Mol renner. ,,Het is nu of nooit,’’ ging er door mij heen.’’

Het bleek de goede beslissing. Met duidelijk verschil kwam hij als eerste over de eindstreep, waardoor de winnaar van de vorige competitie. Sjoerd Bult van De Hoekse Renners nu niet verder kwam dan de tweede plaats voor John Eggers en Swift renner Joris Zandbergen.

In de C-categorie was de opkomst bedroevend, terwijl het voor deze doelgroep eigenlijk een goede gelegenheid is om ervaring op te doen. Wie er niet is, wordt niet geteld, hulde voor Gina Hofland en Tessa van der Velden die er in slaagden zich in het peloton te handhaven en in genoemde volgorde over de eindstreep kwamen.

Wat nog wel zorgen baart is dat er zoveel deelnemers zonder transponder meedoen. Eigenlijk is dit een diskwalificatie van de koers waaraan je meedoet. Dus opnieuw een oproep, doe mee met een goed werkende transponder, het maakt het werk van de jury een stuk eenvoudiger.

Volgende week rijden we bij De Mol in de Dordrechtse Merwelanden. Ik reken op een zelfde, wellicht een nog grotere opkomst als bij De Coureur. Het maakt de strijd een stuk spectaculairder.

Uitslagen

http://www.mylaps.com/en/classification/3866143

Top